КНДР надає Росії половину снарядів для війни проти України – The Times

Головна Сторінка » КНДР надає Росії половину снарядів для війни проти України – The Times

Половину снарядів, які Росія використовує у війні проти України, або близько трьох мільйонів на рік, постачає КНДР.

Про це свідчать дані західної розвідки, пише видання The Times з посиланням на власні джерела.

“Президент Володимир Путін відвідав Пхеньян на початку цього року, щоб підписати угоду про оборону з Кім Чен Ином, і Кремль став залежним від закритої авторитарної держави, щоб зберегти свої успіхи на сході України”, – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три країни об’єдналися проти КНДР

Попри те, що багато снарядів вважаються несправними, саме їх кількість дозволила Росії досягати стабільних успіхів, зокрема, нещодавно захопивши українське місто Вугледар.

Джерела видання зазначають, що Росія зазнає великих втрат в Україні – 1200 військових на добу, з них 480 – тільки у боях за місто Покровськ Донецької області.

Однак, у західній розвідці стверджують, що РФ зараз не в змозі одночасно захопити Покровськ та відтіснити українські сили з Курської області без масової мобілізації. Однак, російська влада на цей крок поки не йде.

Сили оборони 3 жовтня ракетним удару ліквідували понад 20 військових, серед яких було шість офіцерів із Північної Кореї.

Вони прибули у Донецьку область. Перед ракетним ударом росіяни демонстрували північнокорейцям підготовку особового складу до штурмових дій і захисту.