Захід уже не боїться ядерних погроз Путіна – Time

Головна Сторінка » Захід уже не боїться ядерних погроз Путіна – Time

Лідери країн Заходу вже не бояться ядерних погроз російського диктатора Володимира Путіна. Вони готові й надалі підтримувати Україну

На Заході демонструють більшу рішучість у питанні подальшої підтримки Києва. Про це пише Time.

Видання зазначає, що погрозами ядерної війни Кремль намагається перешкодити західним країнам надавати Україні допомогу, особливо коли йдеться про зброю для ударів по об’єктах углиб території РФ.

Time також наводить приклад реакції Москви на резолюцію Європейського парламенту від 19 вересня, в якій містяться заклики надати Україні таку зброю. Зокрема, спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що ця резолюція “призведе до світової війни із застосуванням ядерної зброї”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не щось нове: новий генсек НАТО висловився про ядерні погрози Путіна

Президентка Європарламенту Роберта Мецола в інтерв’ю Time назвала заяву Володіна “типовою конфронтаційною реакцією”.

“Якщо така риторика буде посилюватися, то ми повинні бути до цього готові”, – сказала вона.

Окрім того, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен також зазначила, що не знає, чи є риторика чиновників Кремля блефом або правдою.

“Ми ніколи не можемо дозволити комусь, хто не поважає демократію, права людини і все те, у що ми віримо, вирішувати, що нам робити”, – зазначила Фредеріксен.

Видання наголошує, що для багатьох західних лідерів Путін “став схожим на хлопчика, який занадто часто кричав про ядерну зброю, притупляючи вплив свого власного ядерного стримування”.

“Єдина червона лінія, яку я бачу в цій війні, вже була перетнута, коли вони напали на Україну”, додала Фредеріксен.

Попри чітке усвідомлення ігнорування “червоних ліній”, Кремль продовжує дедалі більше їх малювати, пише видання. Зокрема, через кілька днів після погрози Володіна на адресу Страсбурга, Путін заявив, що Росії слід знизити поріг застосування ядерної зброї.

Російський диктатор Володимир Путін 25 вересня повідомив, що РФ внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування. Тепер країна-агресорка може атакувати неядерні держави через запущені дрони.

Путін заявив, що в “оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію”.