Росія все частіше атакує Україну дешевими безпілотниками невідомого типу – Ігнат

Головна Сторінка » Росія все частіше атакує Україну дешевими безпілотниками невідомого типу – Ігнат

Російські війська під час атак на Україну все частіше застосовують, окрім шахедів, дрони невідомого типу, які часто падають через дію українських засобів радіоелектронної боротьби.

10 дронів з 13, які були локаційно втрачені в ніч проти 5 жовтня, з високою ймовірністю були інших типів. Ідентифікація таких безпілотників проводиться вже після їх падіння на землю, повідомив т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат у коментарі Український правді.

Відомо, що російські окупанти переважно запускають дешеві БПЛА Гербера. Вони виробляють їх у трьох варіантах – дрон радіоелектронної розвідки, камікадзе або хибна ціль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть збільшити дальність обстрілів КАБами: експерт назвав міста, які потраплять під загрозу

Цей дрон має фюзеляж із пінопласту та зібраний доволі примітивно.

“Локаційно втрачені – термін, який уже тривалий час застосовують Повітряні сили у ранкових повідомленнях, означає, що ціль, яку супроводжували радіотехнічні війська ПС – ударні чи розвідувальні БпЛА ворога, зникають із радарів, а це в свою чергу означає, що вони або вичерпали запас пального, або упали під впливом засобів РЕБ Сил оборони”, пояснив Ігнат.

Також він зазначив, що армія РФ використовує велику кількість засобів повітряного нападу з метою розвідки або щоб перевантажити українську ППО.

Вночі проти суботи, 5 жовтня, Росія запустила по Україні 13 БПЛА, ППО збила три з них. За даними Повітряних сил, інші 10 були локаційно втрачені на півдні та півночі країни, йдеться у зведенні ПС.

Цієї зими Росія може з новою силою атакувати Україну дронами.

Є дедалі більше ознак того, що крім розроблених в Ірані Shahed-136 Росія використовує принаймні три інших типи дронів. Деякі з яких постачаються безпосередньо з Китаю.

Росіяни постійно модифікують базовий Shahed. Нові версії мають щонайменше три типи боєголовок, а деякі оснащені модемами 4G. Нещодавно виявили Shahed зі зв’язком Starlink. Їх також фарбують у чорний колір, щоб зробити менш помітними вночі.