Бомж, який стояв під вікном керівниці МСЕК, потрапив до списку Forbes – найкращі меми тижня

Головна Сторінка » Бомж, який стояв під вікном керівниці МСЕК, потрапив до списку Forbes – найкращі меми тижня

Цього тижня користувачі соціальних мереж створили меми про обшуки у головної лікарки Хмельницької обласної МСЕК Тетяни Крупи і її сина Олександра, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, у яких знайшли лише готівкою майже шість мільйонів доларів.

Про обшуки повідомило Державне бюро розслідувань 4 жовтня.

Кримінальне провадження стосується незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагалися уникнути військової служби.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, 300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Правоохоронці знайшли гроші у квартирі практично в кожному куточку – шафах, шухлядах, нішах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову “мегауспішність” “слуги” Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Також з’ясували, що родина чиновників володіє 30 об’єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев’ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2.

За кордоном у їхній власності – нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн.

Тетяна Крупа є депутаткою Хмельницької обласної ради від партії “Слуга народу”, членкиня однойменної депутатської фракції.

Її чоловік, Володимир Крупа, з 2001 року очолював Контрольно-ревізійне управління у Хмельницькій області (яке з часом трансформувалося у Держфініснпекцію, а потім у Держаудитслужбу). Залишив цей контролюючий орган навесні 2022 року. Двічі його звільняли з посади і двічі він поновлювався через суд, пише “Главком”.

Олександр Крупа – начальник Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області. У 2023 році на посаді він заробив 657 тис. 126 грн, повідомляють “Суспільне”.

У декларації за 2023 рік Олександра Крупи зазначено, що він та його члени сім’ї мають три квартири, 25 земельних ділянок, п’ять житлових будинків і два – недобудованих, чотири садових (дачних) будинки.

У його власності чотири автомобілі: Volkswagen Touareg 2013 року, Audi Q7 2016 року, BMW X7 2022 року, Audi Q8 2021 року.