Прикраси, натхненні природою: сережки конюшина, квіти, кулони з деревом життя

Головна Сторінка » Прикраси, натхненні природою: сережки конюшина, квіти, кулони з деревом життя

Здавна краса природи заворожувала людство і, відповідно, дівчата намагалися цю красу використовувати як аксесуари та прикраси. Перші прикраси у формі квітів зустрічаються ще у Стародавній Індії, Греції та Єгипті. Їх однаково любили як представники династій фараонів, так і прості селяни. Вишуканість та сила природи знайшли своє втілення і в сучасному мистецтві – флористичні прикраси, сережки конюшина, кулон Дерево життя та інші символи природи є буквально у кожної цінительки ювелірної майстерності.

Сережки конюшина

Конюшина – символ удачі у багатьох народів, і з завидною завзятістю кожен із нас хоч раз прямував у сад, щоб знайти цю заповітну пелюстку. Сьогодні ж виробники модних прикрас дають шанс кожній дівчині зловити удачу за хвіст та купити сережки у формі конюшини, які обов’язково принесуть удачу. Символіка конюшини грає величезну роль в культурі багатьох народів і, за магічними віруваннями, має чималу містичну силу.

християни приписують конюшині зв’язок із православним хрестом. Нібито під час втечі з раю саме такий талісман прихопила з собою Єва на згадку про райський сад. Християни вірять, що кожна пелюстка конюшини має унікальне значення: віра, надія, любов і удача.

китайці за цвітінням конюшини визначають рівень урожайності, який на них чекає цього року.

ченці Тибету вірять, що лист конюшини є уособленням складових особистості: духу, тіла і душі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний манікюр на осінь: кольори й дизайн, які підійдуть кожній

Яке б значення не мала конюшина в культурі та вірі, сережки конюшина як ніколи на піку популярності. На вітринах ювелірних магазинів моделі представлені у різному стилі – від класичних до авангардних. Серед матеріалів, що застосовують для створення:

золото

срібло

платина

Сережки у формі конюшини з прикрасою коштовним камінням займають особливе місце в ювелірному гардеробі сучасної модниці – малахіт, онікс, сердолік, кварц, хризоліт, бірюза та інші створюють неповторну атмосферу та настрій.

Прикраси з квітами

Квітка – це яскравий прояв сили, краси та життя. Це символ майбутнього, яке чекає на кожного з нас буквально за рогом. У ювелірному мистецтві квіткові мотиви знайшли своє відображення у створенні різних моделей – сережки з квітами, браслети з флористичними вензелями, кулон квітка, паростки та завитки листя буквально розквітають на вухах, зап’ястях та витончених шиях панянок.

Створення ексклюзивних моделей неможливе без використання сучасних технік – філігрань, емаль, інкрустація дорогоцінним камінням, алмазна грань та матування.

Сучасна мода просто обожнює комбінацію начебто непоєднуваних матеріалів – золото, срібло, кераміка, шкіра і навіть дерево стають новою модою сучасності.

Кулони з Деревом життя

Золотий або срібний кулон Дерево бере своє коріння ще зі слов’янської культури. Він вказує на спорідненість та зв’язок поколінь, захищає власника від бід. Купити золотий кулон Дерево життя воліють ті, хто мріє про міцну родину, де панують розуміння та повага. Відповідно до слов’янської міфології, такий символ підживлює власника позитивною енергетикою та захищає його рід. Вони вірили, що такий талісман дозволяє об’єднати духовний та матеріальний початок.

Незалежно від способу декорування та інкрустації, символіка кулону залишається незмінною. Від найпростіших моделей з мінімалістичним дизайном та кулон дерево життя з камінням відіграють важливу роль у духовній спорідненості та єднанні поколінь.

Значок у формі голубки з написом “Amor vincit omina” знайшли археологи у Гданську.

Напис означає “Любов перемагає все”. Прикрасу могли підвішувати на ланцюжок чи прикріпляти до одягу.