Верховна Рада відхилила всі постанови, що блокували підвищення податків

Головна Сторінка » Верховна Рада відхилила всі постанови, що блокували підвищення податків

Верховна Рада відхилила усі постанови, які блокують законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат від “Голос”, перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

“Парламент відхилив усі 13 блокуючих постанов по податковому закону”, – розповів Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вихідних гривня зміцнилася до долара та євро

Далі закон має підписати голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а потім президент Володимир Зеленський, повідомив нардеп.

“Я думаю це буде в найближчі дні. Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування, тому це як мінімум завтра- післязавтра”, – сказав Железняк.

10 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про збільшення податків.

Основне положення законопроєкту – підвищення військового збору з 1,5% до 5%. Під час розгляду поправок нардепи відмовилися підвищити військовий збір для військовослужбовців, для них зберігається ставка 1,5%. Запроваджується військовий збір для фізичних осіб-підприємців.

Закон також передбачає встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50% (замість 25%) і підвищення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) до 25% із 2025 року.