Під древнім храмом можуть бути невідомі лабіринти

Головна Сторінка » Під древнім храмом можуть бути невідомі лабіринти

Археологи виявили велику порожнечу під головним вівтарем храму Сан-Пабло-Апостол у Мітлі.

Це пам’ятка культури сапотеків у долині Оахака у сучасному штаті Оахака на півдні Мексики, пише HeritageDaily.

“Нове відкриття відповідає стародавнім записам, серед яких були записки домініканського священника XVII століття Франсіско де Бургоа. Він у своїх записах докладно описував лабіринт із кімнат і тунелів під цим місцем. Ці тунелі стародавні сапотеки вважали входом у Підземний світ, який називали Lyobaa”, – повідомляють дослідники.

Науковці використали георадар, електрорезистивну томографію та сейсмічну шумову томографію. Знахідка можу бути мережею тунелів.

Додаткові геофізичні аномалії було знайшли і під іншими стародавніми будівлями. Це можуть бути ще не досліджені камери або гробниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли споруду давньої цивілізації, про яку досі ходять легенди

“Також георадар показав потенційні залишки раніших монументальних сходів під тим місцем, де зараз розташовується підлога палацу сапотеків”, – додають дослідники.

Вчені збираються підтвердити отримані дані за допомогою додаткових зондів і археологічних розкопок, щоби точно з’ясувати природу геофізичних аномалій.

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань. Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.