У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського

Головна Сторінка » У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського

Сполучені Штати Америки продовжують обговорювати з Києвом план перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

Вашингтоном також ведеться робота стосовно й інших заходів в контексті американської допомоги, заявив під час брифінгу речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

“Я не збираюся вдаватися в подробиці, окрім того, що скажу: ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану”, – сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Американський чиновник у бесіді з представниками ЗМІ не став конкретизувати свою минулу заяву про продуктивні кроки, які влада США вбачає у даному плані. Зеленський ознайомив з документом американського колегу Джо Байдена під час візиту до США у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю

Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона. Він додав, що Байден у телефонній розмові з Зеленським 16 жовтня очевидно торкався питання плану перемоги України у війні проти РФ.

“Упевнений, що це була одна з тем розмови. Ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир”, – додав представник Держдепу.

Війна в Україні може завершитися вже наступного року, якщо вдасться реалізувати план перемоги. Про це глава держави Володимир Зеленський заявив під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.