Київ атакували дронами: пошкоджено будинок

Головна Сторінка » Київ атакували дронами: пошкоджено будинок

Уночі Росія атакувала Київ ударними дронами.

Безпілотники заходили хвилями і з різних напрямків, передає КМДА.

З учорашнього вечора і протягом ночі повітряну тривогу оголошували чотири рази. Небезпека сумарно тривала 3,5 год.

Одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Київську область: горіли будинки

“Внаслідок злагодженої роботи протиповітряної оборони та інших складових сил оборони, всі російські БпЛА які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)”, – йдеться у повідомленні.

Попередньо, у Деснянському районі через атаку дронів пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. Зараз відомо, що на трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат. Даних щодо потерпілих не надходило.

Армія РФ провела модернізацію ударних безпілотників. Тепер дрони-камікадзе літають швидше і на більшій висоті, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на військовослужбовця, який служить у мобільному підрозділі протиповітряної оборони ЗСУ. Російські безпілотники-камікадзе раніше були дуже повільними, важко маневреними і могли літати виключно на малих висотах. Однак згодом військові агресора модернізували компоненти дронів, щоб вони могли літати швидше і вище.