Україна стане 33-м або 34-м членом НАТО – Рютте

Головна Сторінка » Україна стане 33-м або 34-м членом НАТО – Рютте

Україна приєднається до НАТО як його 33-й або 34-й член у майбутньому.

Про це заявив генсек Альянса Марк Рютте, прибувши на зустріч міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі у четвер, повідомляє “Європейська правда”.

“На цей момент виглядає, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, перед ними вирине хтось інший. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні. Тож питання зараз – про хронологію”, – сказав він.

Рютте виступав наступного дня після представлення президентом Володимиром Зеленським його плану перемоги, одним із пунктів якого є отримання запрошення на вступ у НАТО. Зараз, за його словами, союзники зосереджені на зусиллях, які прокладають міст до членства України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розробляє нову концепцію відносин з Росією

“Тож якщо є конкретне питання про терміни, я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Але ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО”, – генсек НАТО.

Війна в Україні може завершитися вже наступного року, якщо вдасться реалізувати план перемоги. Про це глава держави Володимир Зеленський заявив під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.