На фронті збільшилась кількість бойових зіткнень – Генштаб

Головна Сторінка » На фронті збільшилась кількість бойових зіткнень – Генштаб

Протягом 17 жовтня загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту україно-російської війни зросла до 191.

Противник завдав 47 авіаційних ударів із застосуванням 83 КАБів, більше 650 ударів дронами-камікадзе та здійснив близько 3250 тисяч обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння, йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень з російськими загарбниками в районі Стариці.

На Куп’янському напрямку противник 16 разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Вишневого та Надії.

На Лиманському напрямку ворог 21 раз намагався просунутися в напрямках Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки, Кремінної та Білогорівки.

На Краматорському напрямку було вісім бойових зіткнень в районах Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку було шість спроб росіян вклинитися в українську оборону в районах Торецька, Неліпівки та Щербанівки.

На Покровському напрямку агресор здійснив 45 штурмових та наступальних дій в районах Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Новоторецьке, Михайлівка, Лисівка, Селидове.

Втрати агресора на даному напрямку склали 365 осіб вбитими та пораненими. Знищено три танки, одну бойову броньовану машину, одну радіолокаційну станцію. Окрім того, один танк, один БТР, два БМП, одну ворожу гармату та три автомобілі були пошкоджені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог здійснює атаки на всіх напрямках сходу та півдня України – оновлені дані Генштабу

На Курахівському напрямку за 17 жовтня нараховується 45 бойових зіткнень в районах Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Гірника, Антонівки, Костянтинівки, Зоряного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки та Водяного.

На Времівському напрямку відбулося десять боєзіткнень в районах Вугледару та Левадного.

На Оріхівському напрямку одну безуспішну атаку ворога відбито нашими оборонцями протягом дня поблизу Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку наші воїни п’ять разів відбивали атаки російських загарбників на позиції українського війська.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області.

“Авіація ворога і надалі завдає ударів керованими авіаційними бомбами по території росії. На даний час відомо про 24 авіаційних ударів із застосуванням 37 КАБ”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 17 жовтня склали 674 270 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1420 загарбників.