“Партнери України хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25” – Умєров

Головна Сторінка » “Партнери України хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25” – Умєров

Верховна Рада прийняла рішення, що до мобілізації підлягають чоловіки віком від 25 до 60.

Водночас західні партнери задають питання щодо мобілізації 18-25 річних, повідомив міністр оборони Рустем Умєров, 18 жовтня на брифінгу, пише Gazeta.ua.

Умєров зазначив, що партнери хочуть отримати відповідь на питання, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25.

Відповідаючи на це питання, українська влада, пояснює, що такою була умова Верховної Ради, яка дозволила уряду мобілізувати людей з 25 до 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обидві партії США кажуть Зеленському знижувати мобілізаційний вік до 18 років

Також міністр оборони розповів, чи набудуть змін рішення щодо мобілізації.

“Ми завжди хочемо давати вибір людині, щоб вона сама обирала. Зараз, як ми кажемо, ми працюємо згідно з усіма нормами законодавства. У законодавстві чітко визначено, з 25 і вище. Якщо є бажання когось прийти і служити своєму народу, ми завжди раді”, – зауважив Умєров.

Також він відреагував на заяву радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, який сказав, що американські політики з обох партій тиснуть на президента України Володимира Зеленського в питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років.

“Перше: про мобілізацію обговорень не було. Друге: ми не коментуємо чутки. Третє: коли мене питають про мобілізацію, я кажу, що ми провели разом із парламентом закон, у якому чітко зрозуміло, як входить у периметр людина, як він стає військовозобов’язаним, як тренується, як виходить із периметру”, – наголосив міністр.

“Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці натякають: самої лише західною зброєю недостатньо, треба мобілізація з 18 років”, – заявив Лещенко.

“Президент Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку”, – заявив він.