В Україні ще не розробили справедливу систему економічного бронювання – Зеленський

Головна Сторінка » В Україні ще не розробили справедливу систему економічного бронювання – Зеленський

В Україні ще не розробили справедливу систему економічного бронювання від мобілізації.

Критерієм має бути не професія, заявив президент України Володимир Зеленський під час телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Лідер держави також зауважив, що економічне бронювання має бути справедливим, тільки тоді його можна застосовувати. Знайти таку справедливість – завдання Мінекономіки та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

“Ті моделі, які вони показували мені, вони не зовсім справедливі. Тут складно обирати одну професію, не обирати іншу. Інші мають бути критерії. Критерієм має бути не професія”, – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістку потрібно забрати з пошти за три дні, інакше штраф – постанова Кабміну

В Україні вже визначили перелік професій, від яких залежить робота критичної інфраструктури та без яких не може вижити військо. Але інші професії – це складне питання, оскільки нелегко знайти для цього баланс, підкреслив президент.

“Військові побоюються, що буде недостатньо сил. Бізнес ставиться інакше. Тому мені здається, тут поки що балансу немає – не можна просто шашкою махати”, – наголосив Зеленський.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Веніславський заявив, що наразі у парламенті не вистачає голосів для підтримки економічного бронювання, а також наголосив, що вимоги щодо визначення термінів демобілізації військових можуть призвести до втрати державності.