ОП: Трамп і Зеленський не обговорювали закінчення війни “за 24 години”

Головна Сторінка » ОП: Трамп і Зеленський не обговорювали закінчення війни “за 24 години”

Президент Володимир Зеленський і кандидат у президенти США Дональд Трамп під час зустрічі 27 вересня не обговорювали план республіканця зупинити війну в Україні “за 24 години”.

Сигнали про припинення військової допомоги США не звучали. Про це сказав керівник Офіса президента Андрій Єрмак, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Це була дуже глибока, дуже хороша, дуже відкрита розмова. Я не почув нічого, що б викликало у мене занепокоєння, що допомога зупиниться, що Україна залишиться без підтримки”, – вказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп звинуватив Зеленського у початку війни

Треба враховувати, що у США триває передвиборча кампанія.

“Все буде зрозуміло після виборів. Риторика під час кампанії – це одна справа. Реальність – інша справа”, – сказав керівник ОП.

26 вересня Трамп відмовився зустрітися із Зеленським. Але зустріч таки відбулася наступного ранку.

“Я не знаю, що буде після виборів і хто буде президентом. Але я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію, що він буде на нашому боці, що він підтримуватиме Україну”, – сказав Зеленський.

За його словами, під час зустрічі у Нью-Йорку Трамп дійсно був зацікавлений почути деталі Плану перемоги України безпосередньо від українського президента. Він ставив багато запитань. У тому числі про ситуацію на фронті, про необхідну західну допомогу та причини війни.