“Ми не збиралися створювати жодної загрози світу і жодної ядерної зброї” – Зеленський

Головна Сторінка » “Ми не збиралися створювати жодної загрози світу і жодної ядерної зброї” – Зеленський

Президент Володимир Зеленський вдруге спростував створення ядерної зброї в Україні.

“Я хочу, щоб ми розуміли, що від деяких медіамайданчиків це був вкид такої інформації”, – заявив Зеленський в ефірі телемарафону в інтерв’ю, повідомляє Gazeta.ua.

“Що стосується ядерної зброї, по-перше, ми не збиралися створювати жодної загрози світу і жодної ядерної зброї”, – наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не дозволить Україні створити ядерну зброю – Путін

Також лідер країни зауважив, що Україна має бути в НАТО.

“Яка альтернатива НАТО? Ну, скажіть, будь ласка. А мій аргумент щодо Будапешту, що ми віддали відповідну зброю, і що ми повинні були міняти зброю на НАТО. Отак треба було міняти. Треба було віддавати ядерну зброю і отримувати НАТО і ЄС”, – сказав він.

На думку Зеленського, якби Україна не віддавала ядерну зброю за умовами Будапештського меморандуму, це була б та захисна парасолька, яка є в інших ядерних державах.

Журналіст запитав президента Володимира Зеленського, скільки часу знадобиться Україні для створення ядерної бомби. У відповідь лідер держави зазначив, що іноді ми створюємо проблеми самі собі, і подібні питання лише сприяють цьому.

Він підкреслив, що Україна ніколи не заявляла про наміри розробляти ядерну зброю. Зеленський також додав, що Україна не має іншого вибору, окрім вступу до НАТО, наголосивши, що це основний сигнал, але водночас країна не займається створенням ядерної зброї.