Святкували перемогу футбольної команди: унаслідок стрілянини загинуло троє і поранені восьмеро людей

Головна Сторінка » Святкували перемогу футбольної команди: унаслідок стрілянини загинуло троє і поранені восьмеро людей

Три людини загинули, а вісім дістали поранення у місті Лексінгтон штату Міссісіпі в США рано вранці 18 жовтня,

Щонайменше двоє людей відкрили вогонь по групі з кількох сотень людей, передає Дзеркало Тижня.

Близько 300 осіб зібралися відсвяткувати перемогу однієї зі шкіл у футбольному матчі. Раптово між фанатами зав’язалася бійка і почалася стрілянина. Перелякані підлітки та молодь розбіглися в різні боки.

Від пострілів загинули двоє людей 19 і 25 років. Вісім осіб дістали серйозні поранення – їх екстрено транспортували на вертольотах.

Місцева влада каже, що останнім часом в окрузі, де мешкає близько 16 тисяч осіб, подібні “розбірки” зі стріляниною стали частим явищем.

“Важко зрозуміти, через що вони б’ються. Я не думаю, що вони б’ються через територію або наркотики. Це молоді люди, які ходять зі зброєю. Хотів би я знати відповідь”, – сказав шериф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському кафе стріляли: поранено поліцейського

За даними американських ЗМІ, у Міссісіпі одні з найслабших законів про зброю в країні. У штаті нещодавно було скасовано отримання дозволу на носіння зброї в громадських місцях. Тут найвищий рівень смертності від вогнепальної зброї в країні. Міссісіпі також входить до числа штатів з найбільшою кількістю власників вогнепальної зброї в домогосподарствах. Єдине обмеження для носіння зброї – вік у 21 рік. Утім, якщо це військовослужбовець або поліцейський, то зброю можна мати з 18 років. А от купувати зброю не забороняється в будь-якому віці, навіть у дитячому.

Колишнього гітариста знаменитого британського рок-музиканта Оззі Осборна – підстрелили у Лас-Вегасі. За інформацією видання Sky News, це сталося 15 жовтня, коли артист вигулював собаку.