Міненерго повідомило про відключення електроенергії в п’яти областях через ворожі обстріли

Головна Сторінка » Міненерго повідомило про відключення електроенергії в п’яти областях через ворожі обстріли

20 жовтня, через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Львівській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

В Міненерго радять користуватись електроенергію ощадливо, зокрема вечірній період з 17:00 до 22:00, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

На Сумщині через обстріл підстанції сталося пошкодження обладнання з подальшим загорянням. Це спричинило знеструмлення підстанції, повітряних ліній, а також споживачів у двох областях. Пожежу ліквідовано, живлення відновлено лише частково.на Сумщині через обстріл підстанції сталося пошкодження обладнання з подальшим загорянням. Це спричинило знеструмлення підстанції, повітряних ліній, а також споживачів у двох областях. Пожежу ліквідовано, живлення відновлено лише частково, йдеться в повідомленні.

Також атаки БПЛА пошкоджено повітряну лінію на Львівщині, при цьому знеструмлювались побутові споживачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Оптимізм зайвий” – експерт пояснив, чи будуть відключати електрику і чи нагріємось батареями

У Чернігівській області через обстріл повітряної лінії електропередач були відключені побутові споживачі, залишивши без світла 459 абонентів.

У Харківській області під час повітряної тривоги відключались підстанції, побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення вже відновлено.

Загалом за минулу добу енергетики відновили електропостачання для 190 489 споживачів, які залишилися без світла через бойові дії та технічні порушення.

Станом на ранок залишаються повністю або частково знеструмленими 585 населених пунктів через бойові дії та технічні несправності.

“Співробітники оцінюють значний зимовий дефіцит електроенергії (3-4 ГВт) з переважаючими ризиками погіршення ситуації, оскільки ракетні атаки продовжуються”, – сказано в документі.

Ситуація щодо газового опалення очікується, що внутрішній видобуток газу Нафтогазом та іншими гравцями задовольнить більшу частину попиту на газ з боку домогосподарств та компаній, а залишкові потреби в газі надходитимуть за рахунок імпорту (до 3 млрд куб. м).