Гутерріш прибув на саміт до Путіна

Головна Сторінка » Гутерріш прибув на саміт до Путіна

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн BRICS.

Гутерріш знехтував критикою України та Литви, які застерігали його від такого візиту. Про це повідомили “Голос Америки” та “Радіо Свобода”.

Очільник Росії Володимир Путін зустрінеться з Гутеррішем 24 жовтня, в останній день саміту BRICS на полях саміту. Про це журналістам оголосив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати ООН і заодно увесь світ. Антоніу Гутерреш вимагає змін

Напередодні МЗС України розкритикувало ідею такого візиту: “Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від воєнного злочинця Путіна. Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Це тільки шкодить репутації ООН”.

“Це неприйнятно”, долучився до критики такого кроку і глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс у мережі Х.

Путін приймає союзників із країн BRICS у Казані – 22 лідерів країн

Раніше Гутерріш постійно критикував дії Росії, заявляючи, що триваюча військова операція Москви в Україні створює “небезпечний прецедент” для світу. Глава ООН неодноразово закликав до справедливого миру, який поважатиме міжнародне право і територіальну цілісність України..