Крейсер “Москва” як підказка: як легко запам’ятати правильний наголос у слові “судно”

Головна Сторінка » Крейсер “Москва” як підказка: як легко запам’ятати правильний наголос у слові “судно”

В українській мові правильно наголошувати слово “суднО”, проте багато українців роблять помилку і ставлять наголос на перший склад – “сУдно”.

Мовознавець Олександр Авраменко запропонував простий лайфхак, як надалі не помилятись і казати правильно.

“Глядачі часто вважають, що суднО – це посудина для лежачих хворих, а сУдно – корабель. Така думка є хибною. Друзі, все дуже просто. І посудина для лежачих хворих, і корабель все одно суднО. Слова “сУдно” в українській мові немає і ніколи не було”, – переконує Олександр Авраменко.

Щоб назавжди запам’ятати правильний наголос, Авраменко порадив завчити просту фразу про крейсер “Москва”: “російське судно пішло на дно”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити слово-паразит “тіпа” – запам’ятайте варіанти

Флагман Чорноморського флоту РФ знищили ще у квітні 2022 року. Українські військові вдарили по крейсеру крилатими протикорабельними ракетами “Нептун”, внаслідок отриманих ушкоджень він перекинувся та затонув.

Правильне мовлення – це не тільки показник культури, але й спосіб справити гарне враження на інших. Іноді ми не замислюємось над тим, як наші слова можуть видавати нашу безграмотність, навіть якщо намагаємось розмовляти українською.

Деякі фрази можуть зіпсувати враження та створити неприємний образ. Ось три приклади мовних помилок, які видають безграмотність.