Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох полонених

Головна Сторінка » Росіяни допитали на камеру, а потім вбили чотирьох полонених

На фронті росіяни в районі міста Селидове на Донеччині захопили в полон чотирьох бійців Нацгварідї ЗСУ.

Їх допитали на камеру, а потім вбили, повідомляє Офіс генпрокурора.

“Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. За оперативними даними, 6 жовтня четверо військових Національної гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі міста Селидове. Близько 13:00 окупанти розпочали штурм укріплень, під час якого захопили захисників у полон. У подальшому росіяни записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео”, – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи ЗСУ помстились окупантам за страчених побратимів

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

В Офісі генпрокурора наголосили, що вивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

10 жовтня росіяни розстріляли дронщиків та суміжників в районі населеного пункту Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з’ясовуються.

Спочатку повідомлялося, що українські оператори безпілотників, маючи обмежений запас боєприпасів, були змушені здатися, і російські війська взяли їх у полон. Після чого розстріляли.

Російські командири потурають, заохочують або безпосередньо віддають накази про страту українських військовополонених. Через це збільшилася кількість розстрілів українських бійців по всій лінії фронту.