Генштаб планує створити кібервійська у структурі ЗСУ

Головна Сторінка » Генштаб планує створити кібервійська у структурі ЗСУ

В Україні можуть створити ще один рід військ.

У Силах оборони обговорили питання створення Кіберсил у структурі Збройних сил України, повідомляє Генштаб.

“Створення Кіберсил як окремого роду сил дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектру завдань в кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом”, – сказано в повідомленні.

Проєкт концепції створення Кіберсил, як окремого роду сил ЗСУ обговорили представники Сил оборони України, народні депутати – представники комітету Верховної Ради з питань безпеки, оборони та розвідки, й експерти на зустрічі під головуванням начальника Генерального штабу генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

“Сторони проаналізували досвід застосування ЗСУ та інших складових Сил оборони України у кіберпросторі в ході відсічі повномасштабної збройної агресії РФ проти України, визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки і оборони”, – звітує Генштаб.

Учасники засідання розглянули основні положення проєкту концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування Кібервійськ провідних країн світу.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 24 жовтня орієнтовно склали близько 684 280 солдатів. За останню добу ЗСУ скоротили російську армію ще на 1240 осіб, повідомив Генштаб.