Ізраїль ліквідував ватажка ХАМАС, який працював в ООН

Головна Сторінка » Ізраїль ліквідував ватажка ХАМАС, який працював в ООН

Ізраїльські військові заявили, що 24 жовтня вони ліквідували командира ХАМАС, який брав участь у нападі на Ізраїль, а також був працівником агенції ООН з надання допомоги палестинським біженцям (UNRWA).

Убитий – це Мохаммед Абу Ітіві, командир ХАМАС, який брав участь у вбивствах і викраденнях ізраїльських цивільних. Також зазначається, що він працював в UNRWA з липня 2022 року, і його ім’я фігурувало в списку співробітників, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступник Хасана Насралли ліквідований – ЦАХАЛ

UNRWA не прокоментувала звинувачення з боку Ізраїлю. Окремо агенція повідомилаа в середу, що один з його співробітників загинув під час ізраїльського удару в центральній частині сектора Газа.

Армія оборони Ізраїлю бульдозером зруйнувала спостережну вежу та огорожу по периметру локації Миротворчих сили ООН у Лівані (UNIFIL) у селищі Марвахін на півдні країни.

Напад на об’єкт ООН і пошкодження його майна є грубим порушенням міжнародного права та резолюції 1701 Ради безпеки, йдеться у заяві UNIFIL на сайті ООН. Документ був ухвалений одноголосно і покликаний припинити війні 2006 року між Ізраїлем та Хезболлою та намітити шлях до безпеки на кордоні між Ізраїлем та Ліваном.