Гутерреш заявив Путіну про порушення Статуту ООН

Головна Сторінка » Гутерреш заявив Путіну про порушення Статуту ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС, під час останньої зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним підтвердив свою позицію стосовно того, що вторгнення Росії в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права.

Гутерреш також висловив переконання, що свобода судноплавства в Чорному морі має першорядне значення для України, Російської Федерації і для світової продовольчої та енергетичної безпеки, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті ООН.

В офісі генсека ООН зазначили, що він повністю підтримує продовження переговорів з цього питання і висловлює глибоку вдячність за роботу, яку виконує Туреччина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про мирні переговори і війська КНДР – що наговорив Путін на саміті диктаторів

Гутерреш і Путін також обговорили ситуацію на Близькому Сході.

“Зокрема абсолютну необхідність припинення вогню в Газі й Лівані, а також питання економічного розвитку та міжнародних фінансів”, – сказано в повідомленні.

Гутерреш у четвер виступив на саміті БРІКС у Казані, а пізніше мав двосторонню зустріч із Путіним. Гутерріш знехтував критикою України та Литви, які застерігали його від такого візиту.

Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від воєнного злочинця Путіна.