Не його умови

Головна Сторінка » Не його умови

 Він точно закінчить улюблений турнір не на своїх умовах, каже тенісний експерт Всеволод Кевлич увечері 11 жовтня 2020 року.

Говоримо про Рафаеля Надаля. Щойно великий іспанський тенісист виніс Новака Джоковича у фінальному матчі Ролан Гаррос. Для виявлення переможця знадобилися мінімальні три сети. Перший закінчився знищенням серба 6:0. Такого не чекав навіть Кевлич. Він передбачав виграш іспанця в чотирьох партіях. Але той перевершив самого себе.

Ролан Гаррос головний ґрунтовий турнір у тенісі. Надаль вигравав його 14 разів абсолютний рекорд. Перед стадіоном Філіппа Шатріє в Парижі, де відбуваються вирішальні поєдинки змагань, йому встановили пам’ятник. Особливо знаковою стала перемога 2022 року. Тоді Надаля після травми не вважали фаворитом. Таким був Джокович. І цього разу справдився прогноз експерта дворічної давнини. Перемога Надаля в чотирьох партіях.

Після цього Надалю треба було йти. Мав тоді 36 років, допікали травми. Не йти шляхом легендарного швейцарця Роджера Федерера, який останній матч на улюбленому Вімблдоні програв з рахунком 0:6 в одному із сетів.

Проте Надаль залишився. І цьогоріч вилетів із Ролан Гаррос у першому ж матчі. Хай і через сильного німця Зверєва. А потім іспанець програв Джоковичу на Олімпіаді, хоча матч відбувався на профільному для Рафаеля ґрунті.

10 жовтня Надаль оголосив про закінчення кар’єри. Безумовно, видатної 22-разового переможця турнірів Великого шолома.

Тільки фініш відбувся не на його умовах.