Лукашенко заявив, що Росія нібито ніколи не хотіла захопити Україну

Головна Сторінка » Лукашенко заявив, що Росія нібито ніколи не хотіла захопити Україну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що якщо Росія захопить Україну, українці можуть почати здійснювати “партизанські дії”.

Лукашенко розповів, що він із лідером Росії Володимиром Путіним часто обговорює це і ставить собі питання “а далі що?”. Про це він повідомив інтерв’ю російському пропагандистському виданню “Известия”, пише NV.

“Ну добре, завоювали Україну, припустімо. Що потім? Таку величезну країну можна підім’яти без наслідків? Ні. Тому світ зараз такий, це не Середньовіччя, коли захопив територію, податки платиш і гаразд, – світ змінився, світ інший”, – сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко зробив заяву про участь КНДР у війні проти України. У ЦПД відреагували

Він також висловив думку, що кщо Росія захопить Україну, українці можуть почати здійснювати “партизанські дії” і, як мінімум, влаштовувати теракти проти білорусів і росіян. На його думку, Україну будуть “підштовхувати” до цих актів насильства і постачати вибухівку, але не уточнив, хто саме, на йому думку, буде це робити.

“Тому дурні завдання перед собою ставити не треба, і завжди треба думати про те, що буде потім”, – наголосив самопроголошений президент.

Крім того, Лукашенко у інтервʼю пропагандистському медіа попередив росіян, що не дозволить приєднати Білорусь до РФ і готовий воювати.

У високих колах Росії є ті, хто хоче приєднання Білорусі, але такі спроби призведуть до війни, попередив білоруський диктатор під час інтерв’ю росЗМІ.

“Між країнами створено Союзну державу, яка дозволяє сформувати ще тісніші відносини, ніж у будь-якій унітарній країні. Ви менші, ми більші, а в нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо і далі вступайте до складу РФ. Але так питання ставити не можна. Це неможливо та нереалістично. Боюся навіть сказати, що це війна”, – сказав він.