Лукашенко готовий поїхати в окупований Крим, але поки не хоче

Головна Сторінка » Лукашенко готовий поїхати в окупований Крим, але поки не хоче

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що готовий поїхати в окупований Крим.

Але зараз він не бачить необхідності у цьому. Диктатор сказав про це в інтерв’ю російському медіа “Известия”.

Мінськ має намір продовжувати “співпрацю” з окупованими регіонами України.

“До речі, керівництво України і військові нам за це дуже дорікають, що ці білоруські організації, які співпрацюють із цими, як вони кажуть, захопленими областями, потраплять під санкції. Так вони і так під санкціями. Уже далі нікуди потрапляти. Ну а те, що треба Донбасу і Криму, якщо у нас це є, ми це продаємо. Вони ж за це платять. Чому нам не співпрацювати з ними?” – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заявив, що Росія нібито ніколи не хотіла захопити Україну

Лукашенко заявив, що зі своєю позицією він визначився вже давно. При цьому він пообіцяв запросити журналіста, який поставив йому це запитання.

“Ну, а яка необхідність сьогодні чи вчора була їхати до Криму? Я свою позицію позначив на самому початку. Повторюю просто те, що я сказав на самому початку кримських подій: де-факто Крим російський, де-юре – ні”, – заявив він.

Лукашенко додав, що головна проблема нібито полягає в тому, що питання Криму врегульоване лише односторонньо і міжнародна спільнота не визнає півострів російським. А Москву позиція світу не цікавить. Лукашенко зазначив, що вчинив би так само.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче брати участь у переговорах щодо встановлення миру в Україні. Він вважає, що війна в Україні є проблемою і Білорусі.