У ТЦК відреагували на скандальне відео із газовим балончиком

Головна Сторінка » У ТЦК відреагували на скандальне відео із газовим балончиком

У Харківському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на поширене напередодні скандальне відео.

На кадрах видно, як співробітник ТЦК застосовує газовий балончик проти чоловіка під час перевірки документів у Харкові. У ТЦК стверджують, що чоловік здійснив наїзд автомобілем і травмував військовослужбовців. Про йдеться у повідомленні територіального центру комплектування у Facebook.

Там зазначають, що 25 жовтня у Харкові під час роботи групи оповіщення стався напад на особовий склад групи, яка складалась з військовослужбовців та правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК розповіли, як формуються списки для оповіщення призовників

“Цей ганебний кримінальний вчинок здійснив громадянин, який перебував за кермом та зухвало відмовився виконати законні вимоги надати свої військово-облікові документи для перевірки. Потім цей громадянин розпочав небезпечно маневрувати на автомобілі, пошкодив декілька автомашин групи оповіщення та здійснив наїзд на людей, травмувавши трьох військовослужбовців. Нападника на місці затримали правоохоронці, тривають відповідні процесуальні дії”, – йдеться у повідомленні.

У ТЦК наголосили, що зараз життю військовослужбовців загроз не має, травмованим надається медична допомога.

“Правопорушник вів пряму трансляцію у соціальній мережі окремих епізодів спровокованого ним конфлікту з вірогідною метою дискредитації військовослужбовців та процесу мобілізації. Відповідно підібрані та відредаговані частини відео зараз поширюються ворожими та окремими українськими інформаційними ресурсами з коментарями та описами, які спотворюють та перекручують дійсність. Показово, що російські інформаційні помийки оперативно використали резонанс цієї кримінальної події для подальшого просування своїх наративів. Зокрема, поширюються дезінформація про “перекриття” або “блокування” Харкова, що, як і зазвичай, не відповідає дійсності”, – додали у ТЦК.

Там наголосили, що військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час відповідно до вимог чинного законодавства.

Сухопутні війська ЗСУ налагодили співпрацю з правоохоронними органами і сприяють покаранню корупціонерів у системі мобілізації.

Нульова толерантність до корупції – єдине, що дозволить викорінити зловживання у системі комплектування, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.