Путін спіймав облизня в Казані, а в Україні всіх об’єднав радіодиктант

Головна Сторінка » Путін спіймав облизня в Казані, а в Україні всіх об’єднав радіодиктант

Скоро українцям дадуть по тисячі гривень. Ініціатива, м’яко кажучи не сильно зрозуміла, дивна, і очевидно – не дуже потрібна. Тисяча, яку ми не просили. Та вже маємо, що маємо…

Білоруський диктатор Лукашенко вперше за багато років зустрівся з представниками західних країн і провів з ними непублічні переговори. Ймовірно, це були представники Державного департаменту США. Версій мінської здибанки багато. Від тієї, що це було зроблено на прохання Путіна, аж до цілком альтернативної: бульбофюрер пішов у непослух і хоче підступно дистанціюватися від токсичної Росії. Далі воно покаже.

Принц Саудівської Аравії Мухаммед Ібн Салман не прийняв запрошення Путіна на саміт країн БРІКС, що відбувся в Казані. А потім і президент Бразилії Лула да Сільва повідомив, що не приїде на саміт, бо мовляв, упав і вдарився головою об стіл. Таке помірковане членоушкодження людей, яких Путін вважав своїми друзями, – вельми промовисте. Хоча мені й видається, що Лула кріпко вдарився головою об стіл ще в ранньому дитинстві.

Путін збирав своїх геополітичних “однодумців” в Казані, а треба би було – в казані. В тому казані з гарячою смолою, які колись малювали в журналі “Перець”

Путін збирав своїх геополітичних “однодумців” в Казані, а треба би було – в казані. В тому казані з гарячою смолою, які колись малювали в журналі “Перець”. В усякому разі, саміт BRICS ніяких історичних рішень не ухвалив. Лідер Китаю – товариш Сі Цзинь Пін – увесь БРІКС просидів з виразом обличчя “Що я тут забув?”. Прем’єр Індії Нарендра Моді втік із саміту за першої нагоди… Також до Путіна приїжджав і всесвітній адепт стурбованості і, за сумісництвом, генсек ООН Антоніу Гуттереш. Цей візит німецький “Bild” назвав великою ганьбою. А от у Київ Гуттереш не приїхав, хоч і хотів. Не приїхав тому, що Київ не дав на це згоди. Ми ще не проголосили генсека ООН персоною нон-грата, як зробив Ізраїль, але показали, що думаємо про нього недобре.

Замість Гуттереша до Києва з неанонсованим візитом завітав міністр оборони США Ллойд Остін. Він приїхав відразу після зустрічі лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини в Берліні. Очевидно для того, щоб поінформувати українське керівництво про ухвалені рішення. Також Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму $450 мільйонів.

Перші французькі багатоцільові винищувачі Mirage-2000 будуть в Україні на початку 2025 року. Так пообіцяв міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Rheinmetall доставив в Україну 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Британія надає Україні кредит у розмірі 2,26 млрд. фунтів стерлінгів, на додаток до щорічної 3-мільярдної допомоги. Європарламент ухвалив рішення про надання Україні кредиту на 35 мільярдів євро. Всі кредити буде погашено за рахунок прибутку від заморожених російських активів.

Туреччина почала блокувати експорт товарів подвійного призначення (зокрема військового) до Росії після суворого попередження з боку США

Туреччина почала блокувати експорт товарів подвійного призначення (зокрема військового) до Росії після суворого попередження з боку США. До цього часу турецький транзит був одним із головних російських каналів обходу санкцій. А президент Ердоган несподівано уклав непублічну мирову угоду з своїми заклятими ворогами – курдами. За допомогою Робітничої партії Курдистану він хоче внести зміни до Конституції, які “обнулять” його президентські терміни і дозволять балотуватися аж до 2038 року. Дід Реджеп хоче правити довіку. За співпрацю Ердоган нібито пообіцяв звільнити курдського лідера Абдуллу Оджалана, який перебуває за ґратами вже чверть століття.

Але нам в даному випадку важливіше те, що одним із засновників компанії “Baykar” є зять Ердогана – Сельчук Байрактар. Цього тижня ВПК Baykar підписав нову угоду про співпрацю з Україною. На зустрічі було продемонстровано модель нового реактивного надзвукового ударного БПЛА Kizilelma з українською символікою. Це – актуально! “Ждет Севастополь, ждет Камчатка, ждет Кронштадт”… У 2025 році Baykar має добудувати завод безпілотників в Україні.

…сили та засоби СБУ, ССО та ГУР завдали удару по інфраструктурі військового аеродрому “Липецьк-2”, де базуються літаки Су-34, Су-35, Міг-31. А також – по військовому заводу імені Свердлова (місто Дзержинськ), який випускав кумулятивні протитанкові ракети, снаряди, та бойові елементи для ППО

В ніч на 20 жовтня сили та засоби СБУ, ССО та ГУР завдали удару по інфраструктурі військового аеродрому “Липецьк-2”, де базуються літаки Су-34, Су-35, Міг-31. А також – по військовому заводу імені Свердлова (місто Дзержинськ), який випускав кумулятивні протитанкові ракети, снаряди, та бойові елементи для ППО. Було гучно! Це ті санкції від України, що реально працюють! А в ніч проти вівторка київська хунта перетнула всі червоні лінії та вразила аж три спиртові російські заводи в Росії, зокрема в Тамбові та в Тульській області.

82 ОДШБ показала кадри знищення військових злочинців з 155 бригади морської піхоти РФ на Курщині. Ці нелюди відомі стратою українського полоненого. Полонених з 155 російської бригади в України немає!

У Грузії сьогодні відбуваються парламентські вибори. За попередніми опитуваннями, опозиція випереджала промосковські партії. 53% голосів проти 34% “Грузинської мрії”, яка давно перетворилася на “мрію Путіна”. Дональд Трамп і Камала Гарріс за два тижні до виборів мають фактично однакову підтримку. І якщо раніше боротьба в США йшла за кожен штат, то сьогодні – вже за голос кожного виборника.

Президент Зеленський видав указ про ліквідацію всіх МСЕК (Медико-соціальна експертна комісія) з 1 січня 2025 року. Ця структура зашкварилася у численних скандалах, пов’язаних із наданням та продажем фіктивної інвалідності. Люди, яким випало зіткнутися з МСЕК, розповідають, що отримати інвалідність без хабаря сьогодні в Україні неможливо. Тому у нас інваліди без інвалідності, а неінваліди – з інвалідністю. Якось так. СБУ після перевірки вже скасували 4000 незаконних інвалідностей. Такого масового зцілення не проводив навіть Кашпіровський.

А у Свято-Михайлівському соборі міста Черкас відбулася перша літургія українською мовою. Громада перейшла до ПЦУ. Як казав космонавт Ніл Армстронг: маленький крок для єпархії, але великий – для України!

У п’ятницю українці дружно писали традиційний щорічний радіодиктант. Текст – Оксани Забужко, присвячений 100-річчю Українського радіо. Читав – Павло Вишебаба, письменник, музикант, воїн

У п’ятницю українці дружно писали традиційний щорічний радіодиктант. Текст – Оксани Забужко, присвячений 100-річчю Українського радіо. Читав – Павло Вишебаба, письменник, музикант, воїн. Такі речі, як загальнонаціональний диктант, день вишиванки тощо – об’єднують українців більше, ніж будь-які закони, декларації та заяви. “І нашого голосу більше ніколи й нікому не вимкнути й не заглушити”!