Народна депутатка пояснила, звідки візьмуть кошти на виплати за програмою “Тисяча від Зеленського”

Головна Сторінка » Народна депутатка пояснила, звідки візьмуть кошти на виплати за програмою “Тисяча від Зеленського”

Ідея програми “єПідтримка” виникла завдяки несподіваній міжнародній допомозі, яку отримала Україна.

Про це повідомила народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк в ефірі “Київ24” відповідаючи на запитання про джерела фінансування виплат.

“Ця ідея виникла через те, що ми не розраховували, але отримали закордонну допомогу нашому бюджету. І так у нас з’явилися кошти, які ми можемо розподілити серед населення”, – розповіла Василевська-Смаглюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці через “Дію” зможуть повернути вклади в збанкрутілих банках

Вона додала, що на сім’ю виплата складатиме в середньому п’ять тис. грн.

“Це не багато, але й не мало. Для того, щоб виділити якусь окрему категорію осіб, це дуже важко буде адмініструвати. Загалом, якщо я правильно розумію ідею президента, це створює внутрішній попит, це допомагає населенню, але на наступний рік я не знаю, чи варто розраховувати на таку допомогу”, – сказала нардепка.

В Україні на кожну людину виділять 1 тис. грн у рамках Є-підтримки.

Кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних. Також на квитки Укрзалізниці, українські лікарські засоби. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

“Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень”, – сказав він.