Пінгвіни впритул розглядають вчених на антарктичній станції – відео

Головна Сторінка » Пінгвіни впритул розглядають вчених на антарктичній станції – відео

Українські полярники зі станції “Академік Вернадський” показали, як зграя пінгвінів зацікавлено розглядає вченого.

“Здебільшого вони не бояться людей і часом самі виявляють до них цікавість.Тож якщо присісти на камінчику десь поруч з океаном і поринути в думки, то можна незчутися, як поруч з’явиться чимало пінгвінів. Інколи ж пінгвіни навіть намагаються спробувати на дзьоб елементи одягу чи екіпірування полярника. Наприклад, посмикати за шнурки на черевиках””, кажуть у НАНЦ.

Там опублікували відео, на якому видно, як зграя чорно-білих птахів рушила в бік озонометриста 29-ї Української антарктичної експедиції Сергія Якущенка і стала зацікавлено роздивлятися його. Це сталося на мисі Пінгвін-Пойнт острова Галіндез.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полярники показали неймовірні фото гніздування пінгвінів

Крім того, деякі пінгвіни гніздують досить близько до станції, а часом навіть використовують для цього її споруди. Завдяки цьому українські полярники можуть спостерігати за птахами прямо з вікон “Вернадського”.

Тюлень Ведделла вирішив скористатися ополонкою, яку пробили українські полярники для досліджень неподалік станції “Академік Вернадський”.Науковці збиралися відібрати зразки води, коли з крижаної лунки виринула тварина. Тюлень виплив, щоб ковтнути повітря. Так повторювалося кілька разів. Тож науковці відійшли від лунки, щоб не заважати несподіваному гостю.