Олександр Свіщов запропонував створити стратегію розвитку водного поло України на найближчі роки

Головна Сторінка » Олександр Свіщов запропонував створити стратегію розвитку водного поло України на найближчі роки

У Львові відбулася позачергова конференція Федерації водного поло України (ФВПУ), на якій були присутні представники з різних областей. Захід очолив президент ФВПУ Олександр Свіщов, який підкреслив важливість живого спілкування в умовах воєнного часу та необхідність стратегічного розвитку водного поло на декілька років вперед.

“Ми повинні прагнути розвивати водне поло стратегічно на кілька років вперед. Хочемо, щоб усі думки були почуті, і кожен фахівець та функціонер з водного поло долучився до створення спільної дорожньої карти розвитку нашого виду спорту”, – зазначив Олександр Свіщов.

Одним із ключових питань було обговорення проведення чемпіонатів України серед чоловіків, жінок, а також розвиток дитячо-юнацького водного поло. Президент ФВПУ акцентував на важливості залучення молодих спортсменів до спорту та створенні умов для їхнього професійного розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магучіх стала найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі

Також на конференції обговорювали розвиток суддівства та залучення молодих арбітрів.

“Маємо виховувати нове покоління суддів, щоб забезпечити якісне обслуговування матчів на всіх рівнях”, – додав Свіщов.

Олександр Свіщов підкреслив, що основа успіху – це виховання чемпіонів змалку, і юніорське водне поло є ключовою базою для майбутніх досягнень українських спортсменів.

На конференції були нагороджені троє українських тренерів – Володимир Гавриленко, Тимур Шилін та Сергій Столяров. Їм вручили грамоти за внесок у розвиток водного поло від міністра молоді та спорту України Матвія Бідного.

“Дякую всім за участь і підтримку. Працюємо разом для розвитку водного поло в Україні”, – підсумував Олександр Свіщов.

Олександр Свіщов активно підтримує розвиток спорту в країні, зокрема водного поло. Завдяки його ініціативам і зусиллям, проведення спортивних турнірів стає традицією, що сприяє залученню молоді до спорту. Разом із Григорієм Козловським, почесним президентом ФК “Рух”, Олександр Свіщов входить до ТОП-10 найвпливовіших бізнесменів Західної України, які активно розвивають спортивну інфраструктуру та підтримують молодих спортсменів.

Водне поло має хороші перспективи розвитку в нашій країні. Федерація водного поло України проводить різні заходи з популяризації водного поло серед дітей та молоді та приділяє велику увагу підготовці національної збірної України до міжнародних змагань.