Ідеї для вузького передпокою: як зробити його затишним, практичним та стильним

Головна Сторінка » Ідеї для вузького передпокою: як зробити його затишним, практичним та стильним

Вузький передпокій може стати справжнім випробуванням при облаштуванні, але з правильним підходом він може перетворитися на зручний, затишний та стильний простір.

Щоб цей важливий вхідний куточок став не лише функціональним, а й привабливим, важливо продумати правильні меблі та додати декілька дизайнерських акцентів.

Як створити затишок у вузькому передпокої
Дизайн

Для маленьких приміщень дизайнери рекомендують використовувати світлі тони. Не дуже практично, зате створюється ілюзія більшого простору. Підлогу можна зробити на кілька тонів темнішою, стеля – біла.

Світло

Слід подбати про освітлення – немає нічого гірше, ніж маленьке напівтемне приміщення. Вхід у квартиру створює перше враження про неї та повинен викликати позитивні емоції. Крім загального освітлення, можна встановити додатковий світильник над дзеркалом, або зробити підсвічування дзеркальної шафи-купе. Довгий вузький коридор розділити на зони горизонтальними світильниками.

Функціональне зонування

Передпокій служить для того, щоб людина могла роздягнутися. Для цього йому потрібно звільнити руки, зняти верхній одяг, переодягнути взуття.

В передпокої повинні бути:

гачки, щоб повісити ключі, сумку, парасольку;

вішалка для одягу або шафа;

пуф, лавка або тумба, щоб присісти та роззутися;

полички або тумба для взуття;

полиця для головних уборів;

дзеркало;

висувні шухлядки для дрібниць.

Якщо за маленьким тамбуром розташований вузький коридор, можна в тамбурі помістити навісну вішалку для повсякденного одягу з полицею для головних уборів, ключницю, поставити невисоку тумбу для взуття, на яку можна присісти, на стіну біля входу повісити дзеркало. Цього достатньо, щоб роздягнутися. А в коридорі поставити містку шафу-купе для верхнього одягу, пенал з висувними ящиками для дрібниць та додатковими поличками.

Необхідно ретельно продумати організацію простору. У вузьких передпокоях і коридорах воно використовується не стільки в горизонтальному напрямку, скільки по вертикалі. Облаштовуємо місткі антресолі, у функціональний кут можна поставити кутову Меблі

Передпокій повинен виконувати покладені на нього функції зберігання речей та комфортне користування. Він повинен бути компактним та ергономічним. Дизайнери рекомендують не захаращувати меблями вузькі та довгі коридори. Але в більшості квартир немає просторих холів та спеціальних ніш, в яких можна було б помістити гардероб.

Для раціональної організації простору сучасні виробники меблів випускають передпокої від 30 см глибиною. Тумба для взуття, що має глибину 30-35 см, стане навіть у найвузькіший коридор, а при висоті 80-90 см в неї поміститься сезонне взуття всіх членів сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили колір 2025 року: який відтінок стане трендом

Раціонально використовувати простір вузького коридору дозволяють шафи з висувним мікроліфтом. Їх глибина варіюється від 37 до 48-50 см.

Ідеальний варіант для передпокоїв шафи-купе. Відсутність необхідності відкривати дверцята дозволяє заощадити простір.

Гарнітури для вузьких коридорів, як правило, мають невелику глибину, обладнані антресолями. Дуже функціональні тумби для взуття та комоди, відкриті вішалки для повсякденного одягу, кутові шафи та пенали, шафи-купе.

Дзеркала

У вузьких передпокоях та коридорах рекомендується використовувати дзеркала. Вони візуально розширюють простір. До того ж перед виходом з дому не завадить ще раз поглянути на себе. Як варіант – шафа-купе, одна або обидві дверцята якої -дзеркальні.

Світлі і нейтральні кольори – основна база в скандинавському стилі. Головні кольори включають білий, бежевий і світлі відтінки сірого. Натуральні матеріали у вигляді дерева є однією з найважливіших особливостей розташування.

Білий, бежевий або сірий повинні домінувати на стінах, меблях і, можливо, підлозі. Світлі кольори роблять інтер’єр яскравіше і просторіше.