“Не все залежить від виборів у США”: Зеленський висловився про можливість припинення вогню

Головна Сторінка » “Не все залежить від виборів у США”: Зеленський висловився про можливість припинення вогню

Якщо Сполучені Штати після президентських виборів припинять підтримку, Україні буде дуже складно.

Адже багато речей залежить від політики США. Про це в інтерв’ю виданню Times of India розповів президент Володимир Зеленський.

“Мені здається, це не дуже глибокий аналіз, коли ми говоримо, що все залежить від виборів в США. Багато чого, але не все. Початок війни в Україні і те, що наша нація вистояла, вона була без підтримки союзників, включаючи США”, – сказав він.

Президент підкреслив, що Україна зупинила російські війська, а деокупувати захоплені території своїми силами не вийшло б, принаймні це було б дуже дорого з точки зору людських втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжать на 90 днів – Зеленський вніс законопроєкти

“Але не все залежить від виборів в США. Політику змінює не тільки лідер. Ми не знаємо, хто буде президент. Але безумовно двопартійна підтримка України залишиться, і в будь-якому випадку Конгрес США, з яким ми напрацювали міцні стосунки, буде мати свій особистий вплив на цю війну, незважаючи, хто буде президентом. Хоча президент все одно буде формувати міжнародну політику”, – сказав Зеленський.

Водночас він визнав, що Україні буде дуже складно, якщо політика США зміниться і у Вашингтоні скажуть, що не підтримують Україну в її справедливому захисті своїх територій.

“Але це якщо зовсім зміниться політика. Тоді і будемо думати, що з цим робити, точно не зараз”, – зазначив Зеленський.

Він також висловився щодо припинення вогню та замороження конфлікту.

“Ми повинні розуміти, ми проти замороженого конфлікту, ми не хочемо третьої війни. Було припинення вогню, була Нормандія і мінські процеси, тисячі перемовин з РФ та іншими партнерами. І потім повномасштабна війна”, – сказав президент.

На його думку, якщо зараз заморозити конфлікт без розуміння, що буде завтра, які гарантії безпеки матимуть українці, то це буде дуже великим ризиком.

“Все повинно бути на папері, зрозуміло, коли закінчиться ця війна і хто і в якому обсязі буде нести за неї відповідальність. Авжеж, агресор”, – додав Зеленський.

Вплинути на завершення війни Росії проти України міг би прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Зокрема, він може це зробити блокуванням російської економіки, енергоресурсів та оборонно-промислового комплексу, заявив президент Володимир Зеленський.

Він також допустив можливість проведення переговорів між Україною та Росією на території Індії.