Сьогодні оголосять володаря “Золотого м’яча”: хто претендує

Головна Сторінка » Сьогодні оголосять володаря “Золотого м’яча”: хто претендує

Цьогорічного володаря “Золотого м’яча” оголосять 28 жовтня о 20:00 за київським часом.

На головну індивідувальні футбольну нагороду претендують переможці Ліги чемпіонів у складі мадридського “Реала” Джуд Беллінгем і Вінісіус Жуніор, а також чемпіони Європи в складі збірної Іспанії Родрі та Ламін Ямал, передає “РБК-Україна”.

Нагороду вручає французький тижневик France Football. Церемонія відбудеться 28 жовтня в Парижі у театрі “Шатле”. У прямому ефірі її покаже телеканал Setanta Sports.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 25 найкращих футболістів Ла Ліги XXI століття

France Football упродовж дня поступово буде оголошувати футболістів, які посіли в опитуванні місця з 30 по 11. Пізніше назвуть десятку найкращих. Організатори вручать жіночий “Золотий м’яч”, приз Яшина, приз Мюллєра, приз Копи, приз Сократеса. Уперше нагородять найкращих тренерів року серед чоловіків і жінок.

Головними претендентами на приз цьогоріч стали лідери найуспішніших команд 2024-го – “Реала” та національної команди Іспанії. Жуніора вважають фавторитом, але коефіцієнт на його перемогу суттєво впав. Він складає 1,05-1,44. Це може бути пов’язано з інсайдами про перебіг голосування.

Зірковий аргентинський форвард “Інтера” Маямі Ліонель Мессі відзначився хет-триком у матчі регулярного чемпіонату МЛС проти “Нью-Інгленд Революшн”.