Найбільше дерево світу накриють від пожежі покривалом

Головна Сторінка » Найбільше дерево світу накриють від пожежі покривалом

Пожежники загортають древні дерева вогнестійкими ковдрами, доки полум’я проривається через всесвітньо відомий каліфорнійський національний парк “Секвоя”.

Побоюються, що вогонь може досягти “Гігантського” лісу – гаю найбільших дерев у світі. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежі охопили Іспанію, солдати ловлять втікачів з в’язниці: четвер у фото

У лісі близько 2 тис. секвой, зокрема 83-метрове дерево Генерал Шерман – найбільше дерево за обсягом на Землі, якому близько 2,5 тис. років.

Пожежі в околиці вирують тиждень. Понад 350 пожежників, а також гелікоптери й водоскидні літаки мобілізовані на боротьбу з ними. Обернули кілька дерев алюмінієвою фольгою, щоб захистити їх.

“Це важливий район для багатьох людей, тому для захисту докладають багато зусиль”, – каже представниця національного парку “Секвоя” Ребека Патерсон.

За обсягом Генерал Шерман є найбільшим відомим живим деревом на Землі. Вік його оцінюється від 2,3 до 2,7 тис. років. Експерти кажуть, що дерева секвої вогнестійкі – еволюціонували, щоб вижити у вогні.

Пожежі стали останніми за довге літо в Каліфорнії. Цьогоріч у штаті згоріло понад 7,4 тис. лісових пожеж, спустошивши понад 9 тис. км кв. Вони спричинені високими температурами й екстремальною посухою.

Через пожежу в районі міст Малага і Естепона на півдні Іспанії загинув рятувальник. Вогонь знищив близько 14,5 км кв.