Галявини Закарпаття вкрили отруйні квіти неймовірної краси: фото цвіту

Головна Сторінка » Галявини Закарпаття вкрили отруйні квіти неймовірної краси: фото цвіту

У Закарпатській області масово квітне пізньоцвіт осінній. Це фіолетові квіти, схожі на крокуси. Саме перша половина жовтня є порою цвітіння пізньоцвіту осіннього на Закарпатті.

Про це повідомив екскурсовод Сергій Прокоп, пише “Укрінформ”.

За словами гіда, ці квіти зараз масово цвітуть на галявинах біля річок та вздовж доріг регіону.

“Воджу своїх туристів в локації із пізньоцвітом біля села Мала Копаня. Такі галявини є на схилах Чорної гори біля Виноградова. Багато пізньоцвіту осіннього в Ужанському національному паркові. Також, і про це мало хто знає, багато пізньоцвіту біля Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря”, розповів Прокоп, який спеціалізується на екологічних екскурсіях Закарпаттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співоче поле заполонили ведмеді Teddy та казкові єдинороги: яскраві фото “інсталокацій”

Ці квіти не можна зривати, хіба милуватися. Пізньоцвіт осінній отруйна рослина, наголосив гід.

“Багато людей плутають пізньоцвіт із шафраном Гейфеля, який квітує на Закарпатті навесні. Наголошую, що це різні рослини”, сказав Прокоп.

Пізньоцвіт осінній це багаторічна трав’яниста рослина з родини лілійних (Liliaceae). Росте на вологих луках в низині, передгір’ї та гірській частині Закарпаття, Прикарпаття. Також на Буковині, особливо в басейні Пруту й Тиси, невеличкими заростями по кілька гектарів. Природні зарості пізньоцвіту на Закарпатті взяті під охорону в межах всього ареалу. Їх використовують як насінники.