Українці назвали непрофесійність влади і політичну корупцію причинами енергокризи – опитування

Головна Сторінка » Українці назвали непрофесійність влади і політичну корупцію причинами енергокризи – опитування

Більш ніж третина (78%) українців знає про кризові явища в енергетиці, зокрема про те, що Україна підходить до опалювального сезону непідготовленою і що можливі перебої з поставками тепла.

Такі результати соціологічного опитування, яке провела дослідницька компанія “Градус”.

Серед опитаних більша частина вважає, що ці проблеми пов’язані з непрофесійністю влади (62%) і політичною корупцією (51%).

Половина опитаних (49%) вважає, що українська влада не здатна забезпечити прийнятні для населення ціни на паливо. У прийнятні тарифи вірять 33% опитаних. 46% українців сподіваються, що держава все ж таки зможе забезпечити цьогорічний опалювальний сезон і надати достатню кількість тепла населенню та комунальним закладам. 28% переконані, що влада не справиться з цим завданням. 26% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Опитування проводилось 24 жовтня методом самозаповнення анкет у мобільному додатку. Цільова група дослідження: чоловіки та жінки, віком від 18 до 60 років, що мешкають у містах із населенням 50 тис. жителів та більше. Кількість результативних інтерв’ю 1000.

Нагадаємо, більше ніж половина українців скаржиться на погіршення фінансового становища своєї родини за час перебування на президентській посаді Володимира Зеленського.