У партії Зеленського думають знизити виборчий вік

Головна Сторінка » У партії Зеленського думають знизити виборчий вік

У команді президента Володимира Зеленського планують мобілізувати молодь на виборах і розглядають зниження виборчого віку до 16 років.

Про це пише “РБК-Україна”

Народний депутат від “Слуги народу”, голова молодіжного крила партії “ЗеМолодіжки” Олександр Санченко розповів, таку ідею обмірковували, але зараз її вирішили поставити на паузу.

“Це лежить десь на столі, може, ми наступного року повернемося до цієї ідеї, принаймні почнемо дискусію. Почуємо, що інші партії думають про це, наскільки суспільство підтримує, наскільки молодь сама готова за це боротися”, сказав нардеп.

Сам “слуга” підтримує зниження виборчого віку. З його слів, якщо у людини в 16 років з’являється паспорт, з’являється більше відповідальності за свої дії, то це було би правильно збалансувати і додатковими правами, зокрема правом голосувати на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній соратник Зеленського: Вже час думати про Україну після Зе

З урахуванням поточної розстановки сил у Верховній Раді зібрати 300 голосів “за” зміни до Конституції “слуги народу” швидше за все не зможуть навряд чи хтось із їхніх прямих конкурентів погодиться де-факто “докинути” їм голоси на майбутніх виборах, пише видання.

Зараз у “Слузі народу” вирішили розвивати регіональні відділи діджиталу, щоб соцмережами і комунікаціями займалися люди на місцях, а також активніше співпрацювати із “ЗеМолодіжкою”. Хочуть збільшити присутність у TikTok і YouTube, щоб працювати там з аудиторією до 25 років.

За Конституцією право голосу на виборах і референдумах мають громадяни, які досягли на день їх проведення 18 років.

У вересні журналіст запитав Зеленського про балотування на другий термін.