Донька претендента на суддю КС від Зеленського живе у Москві і хизується тортами в стилі СРСР

Головна Сторінка » Донька претендента на суддю КС від Зеленського живе у Москві і хизується тортами в стилі СРСР

Донька претендента на посаду судді Конституційного суду за квотою президента Володимира Зеленського Олександра Сибіги мешкає у столиці країни-агресора Москві і відкриває там бренд одягу.

Про це повідомив юрист Михайло Жернаков у Facebook

Він опублікував профіль Поліни Сибіги в Instagram.

“А це – профіль доньки переможця “конкурсу” на посаду судді КСУ за квотою Зеленського Олександра Сибіги. Фешнблогерка і папина донька Поліна живе в Москві, столиці країни-агресора РФ, і радіє тортам в стилі “рабочий и колхозница”. А тато, колишній суддя ВГСУ, тут готується зайняти місце в суді, який має боронити українську державність.

Якимось чином ні ці факти, ні купа інформації про незедекларовані Сибігою будинки на 719 кв.м. і поршкаєн, ні рішення про дозвіл забудови в охоронній зоні ЮНЕСКО, ні негативний висновок ГРД, про що ми повідомило кожного члена комісії при Зеленському, не стали перешкодою. Він обійняв третє місце серед семи переможців”, – пише Жернаков.

Куди дивилося СБУ і сім членів комісії при президентові – загадка, зауважив юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька судді Константінової обізвала українців “бидлом” і виправдовувала російських окупантів

“Більше року тому секретар РНБО Данілов після ганебного рішення КСУ про скасування е-декларуввння заявив, що суддями КСУ керують з РФ. Але, очевидно, Офіс президента така ситуація влаштовує.

Бо замість реформи КСУ і запровадження на рівні закону справжньої конкурсної процедури, до чого Зеленського на його ж запит закликали і Венеційська комісія, і країни G7, нам подають бутафорію, в якій знову перемагають вороги”, – пише Жернаков.

Сам конкурс юрист називає “вкрай ущербним і небезпечним”.

“Якщо не дай Боже зараз призначать хоч когось на вакансії, які юридично відсутні – це делегітимізує весь КСУ на цілих дев’ять років”, – заявив експерт.

У квітні Зеленський утворив конкурсну комісію для обрання кандидатур на посади суддів Конституційного суду.

У березні президент скасував укази Януковича 2013 року про призначення Олександра Тупицького й Олександра Касмініна суддями КС.

У липні колегія суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду визнала незаконним указ президента Зеленського.

Після цього Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ухвалення суддями рішення.

Президент Зеленський діє в неконституційний спосіб, заявили низка громадських організацій.