Солоний чизкейк прикрашають томатами

Головна Сторінка » Солоний чизкейк прикрашають томатами

Начинку подрібнюють блендером

 Солоний чизкейк не приїдається. Смачний, красивий та апетитний, розповідає 21-річна Ярина Ворон зі Львова.

 Розтираю 350 грамів борошна з 250 грамами холодного масла. Додаю два жовтки, пів чайної ложки розпушувача. Замішую тісто, поступово вливаючи 3550 грамів води. Воно не має прилипати до рук. Загортаю в харчову плівку та перекладаю в холодильник на 30 хвилин.

Розподіляю тісто по круглій формі. Для начинки подрібнюю блендером до однорідності 600 грамів сиру 5-відсоткової жирності, троє яєць, столову ложку крохмалю та пів чайної ложки солі. Масу викладаю на основу. Зверху прикрашаю десятком помідорів чері. Або звичайними, нарізаними тонкими скибками. Печу 3540 хвилин при 180 градусах.

 Люблю ситні трави, щоб за раз сіла й наїлася. За це подобається пиріг-курник. У ньому багато смачної начинки, каже 55-річна Тамара Коломієць із Дніпра.

 Спершу готую млинці. Змішую до однорідності двоє яєць, склянку борошна і кефіру, по дві столові ложки олії та цукру, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом. Настоюю тісто 15 хвилин. Кип’ячу склянку молока і вливаю в суміш тонкою цівкою. Тісто має бути рідке. Обсмажую млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній чайною ложкою олії.

Для першої начинки два відварені курячі стегна очищую від кісток. Нарізую м’ясо середніми кубиками, морквину та цибулину дрібними. Солю й перчу. Обсмажую на чайній ложці олії на середньому вогні 15 хвилин.

Для другої начинки 400 грамів очищених печериць і цибулину нарізую середніми кубиками. Обсмажую на сковороді 20 хвилин. Наприкінці посипаю половиною чайної ложки солі.

Для третьої начинки очищую три відварені картоплини в мундирі й нарізую дрібними кубиками. Солю й перчу.

Розтоплюю 60 грамів масла й охолоджую до кімнатної температури. Змішую 300 грамів просіяного борошна з дрібкою солі, половиною чайної ложки соди, погашеної оцтом. Додаю двоє яєць, чотири столові ложки сметани й масло. Замішую м’яке, легке тісто. Розділяю його на дві час­тини. Одну накриваю рушником і відкладаю. Другу розкачую в круг завтовшки пів сантимет­ра і на 5 сантиметрів більше за діаметр млинців. Переношу на деко, вкрите пергаментом. Зверху викладаю млинець і накриваю його половиною грибної начинки. Всі шари перекладаю млинцями. Тоді кладу м’ясну начинку, потім картопляну. Зверху 20 грамів масла. Чергую шари, доки не закінчаться начинки. Останній накриваю млинцем. Розкачую відкладене тісто в тонкий круг, щоб він повністю покрив пиріг. Скріплюю з основою по боках. Зверху пирога роблю отвір для виходу пари. Змащую жовтком. Печу пиріг годину при 180 градусах.