У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали “громадянкою ЛНР”

Головна Сторінка » У Сербії учасницю конкурсу дитячого малюнка записали “громадянкою ЛНР”

У сербському краї Опово під час міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнка “Чарівний світ казки” дівчинку з Луганщини записали “громадянкою ЛНР”.

Посольство України в Серії 3 грудня висловило у Facebook різкий протест і закликало “припинити пропаганду терористичної організації ЛНР, засновану окупаційною адміністрацією держави-агресора Росії на тимчасово окупованій території.

“Відомство отримало інформацію газети “Голос Опова”, де 26 листопада опублікували результати конкурсу дитячого малюнка. Неповнолітню конкурсантку з України, яка перебуває на території тимчасово окупованої Луганської області, назвали представницею терористичної ЛНР. І це незважаючи на те, що Сербія визнає територіальну цілісність України”, – йдеться у дописі.

Як нагадали в посольстві, згадка ЛНР як держави – є закликом до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

“Українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, недержавних структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями є прямим порушенням українського законодавства, і тягне за собою відповідні правові наслідки”, – додали у посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диктатор Лукашенко назвав український Крим “російським” і хоче по ньому топтатися

30 листопада у Сербії винесли перший вирок за організацію участі у війні проти України на Донбасі. Досі сербські суди вели провадження лише через бойові дії за кордоном, а за організацію участі ніхто не відповідав.