Блінкен і Лавров влаштували суперечку через Україну

Головна Сторінка » Блінкен і Лавров влаштували суперечку через Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Росії Сергій Лавров влаштували суперечку через Україну на полях саміту членів Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі.

Інцидент стався ще до початку їх двосторонньої зустрічі, під час неформальної вечері. Про це повідомляє Bloomberg.

Конфлікт Блінкена і Лаврова стався на очах десятків іноземних колег. Відомо, що російський міністр взяв слово і заявив, що ОБСЄ нібито має погодитися з думкою Москви про те, що події 2014 року в Україні були “державний переворот”. Він також звинуватив Євросоюз і НАТО в “придушенні інакомислення”, маючи на увазі санкції проти Росії.

У свою чергу Блінкен нагадав, що під час Майдану лояльні тодішньому президенту Віктору Януковичу сили стріляли по мирних протестуючих у Києві, убивши понад 100 осіб, ще до того, як він втік до Росії. Блінкен також сказав своєму російському колезі, що НАТО – це оборонний союз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорять безпеку України: назвали дату переговорів Байдена з Путіним

Як наголошують ЗМІ, саме на це гостро відреагувала згодом офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, яка відкинула заяви про те, що український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і Блінкен поставили Лаврова “на місце”.

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен відкинув “червоні лінії” Москви щодо НАТО. За його словами, Північноатлантичний альянс не має наміру робити агресивні дії щодо Росії.