Мобілізація в Росії: аналітики ISW вказали на важливі деталі

Головна Сторінка » Мобілізація в Росії: аналітики ISW вказали на важливі деталі

В РФ “часткова” мобілізація поспішно змушує тисячі росіян вступати на військову службу.

Однак навряд чи таким чином Кремлю вдасться створити ефективну бойову силу. Так вважаєть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначають, що частина мобілізованих проходитиме один два місяці навчання. У решти може бути ще менше часу на підготовку.

В ISW зазначають, що серед призваних є багато тих, кому понад 50 років і хто має серйозні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізаційний указ Путіна вдарив по правах контрактників Генштаб

Фахівці проаналізували відео із соцмереж, які оприлюднені 24 вересня. І зробили висновок, що мобілізованим видають іржаву стрілецьку зброю, непридатну для служби.

З тих же роликів також зрозуміло, що призвані чоловіки мають низький моральний дух. Ба більше, вони недисципліновані й некеровані.

21 вересня Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Оголошення мобілізації на 210-й день війни проти України показувало, як у Кремля “все йде за планом”, вважають в Україні й за кордоном.

Президент Володимир Зеленський закликав росіян виходити на вулиці й протестувати. Він нагадав їм про 55 тис. ліквідованих російських солдатів в Україні й пояснив, що протести для росіян єдиний спосіб не потрапити на фронт і врятувати своє життя.