Сьогодні чоловіча збірна України з гандболу стартує на Євро-2022

Головна Сторінка » Сьогодні чоловіча збірна України з гандболу стартує на Євро-2022

У четвер, 13 січня, чоловіча збірна України стартує на чемпіонаті Європи 2022 року з гандболу в Угорщині. Сьогодні наша команда буде протистояти команді Сербії. Початок о 19:00.

У наступних поєдинках українці позмагаються з Францією та Хорватією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили команду-переможницю жіночого чемпіонату світу з гандболу

Шлях на Євро-2022

Збірна України стартувала у кваліфікації Євро-2022 з третього етапу. Було це ще у листопаді 2020 року, коли у першому матчі українці розійшлися миром з Росією 27:27.

Після того “синьо-жовті” здобули дві перемоги над Фарерськими островами, а також тричі програли: Чехії (двічі) та Росії.

І все ж Україні вдалося пробитися на чемпіонат Європи, адже вона була однією з кращих серед тих збірних, які зайняли у своїх групах треті місця. Вирішальною стала саме та нічия з росіянами.

Суперники

Серби у кваліфікації були непереможними, здобувши п’ять перемог і зігравши унічию з Францією, яка також буде суперником українців.

Хорватія на попередньому європейському чемпіонаті завоювала срібло, у фіналі програвши Іспанії. Саме тому балканці не проходили кваліфікацію, а безпосередньо отримали перепустку на Євро-2022.

Для чоловічої збірної України це буде сьомий виступ на чемпіонатах Європи за час незалежності. Донині нашій команді не вдавалося потрапити навіть до топ-10 команд у підсумковій класифікації.

Шанси

Букмекери не особливо вірять в нашу команду і цього разу. Вони ставлять на перемогу Сербії. А Францію та Хорватію вони бачать одними з фаворитів турніру.

Таким чином, не доводиться бути впевненими, що наші гандболісти вистрілять і на даному форумі. З групи далі пройдуть дві команди, і шанси України не дуже високі. Можемо тільки сподіватися, що “синьо-жовті” гідно зіграють з фаворитами.

Збірна України з гандболу дізналася суперників на груповому етапі чемпіонату Європи-2022 ще у травні минулого року.