Росіяни на Луганщині відчувають наближення ЗСУ і вдаються до терору – Гайдай

Головна Сторінка » Росіяни на Луганщині відчувають наближення ЗСУ і вдаються до терору – Гайдай

Днями у Старобільському районі Луганської області окупанти посилили пошукові рейди серед населення.

Вони супроводжуються обшуками, арештами, вилученням речей, які сподобалися. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram 28 листопада.

Такі дії загарбників можуть свідчити про те, що вони відчувають наближення української армії, зазначив Гайдай.

“Як повідомляють місцеві жителі, (окупанти. Gazeta.ua) забирають електроінструменти, генератори, дрібну та велику техніку, телефони, гроші та коштовності. Можливо, теж відчувають наближення українських військових. Зараз росіяни зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України”, написав він.

Тим часом у тимчасово окуповані великі міста Луганщини росіяни обіцяють узимку поставити обладнання для запуску опалення. Також для спроби запустити опалення з різних регіонів Росії спрямували аварійні бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Чекаємо початку морозів” − Гайдай розповів про найзапекліші бої на Луганщині

“Коли вони приїдуть і що будуть робити в промерзлій землі Лисичанська, Рубіжного, Сіверськодонецька невдовзі стане відомо. Необхідно було дочекатися заморозків, щоб пообіцяти доставити з РФ для допомоги так званій ЛНР у проходженні зимового періоду обладнання та спробувати запустити опалення”, зауважив голова ОВА.

За його інформацією, у Сіверськодонецьку почали розглядати питання організації мобільних пунктів обігріву.

“Чекають на опалення з РФ та все одно збираються облаштувати намети. А ще вивозять людей нібито до соціальних установ. За першу половину листопада з вищеназваних міст туди поїхало 111 осіб”, підсумував Гайдай.

На Луганщині тривають важкі бої на двох напрямках: Сватове Кремінна та Білогорівка.

На напрямку Сватове Кремінна ЗСУ вдається потрохи відтісняти ворога трохи далі. На напрямку Білогорівки росіяни постійно атакують, намагаються знову захопити територію селища, яке повністю зруйноване, повідомив Сергій Гайдай 17 листопада.