Скільки батарей Patriot потрібно Україні для закриття неба: військовий експерт відповів

Головна Сторінка » Скільки батарей Patriot потрібно Україні для закриття неба: військовий експерт відповів

Україні потрібно в кілька разів більше батарей Patriot, ніж наша держава отримає, але початок покладено потужний.

Так, щоб повністю закрити небо над Україною потрібно два комплекси ППО Patriot. Один такий комплекс налічує 8 9 батарей. Загалом Україна потребує від 16 до 18 батарей Patriot. Про це в інтерв’ю “24 каналу” повідомив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан.

“Поки що нам передають три. Тому можна розраховувати, що ці три батареї прикриють, наприклад, площу з великим населеним пунктом. Хоча б один два, можливо, три аеродроми візьмуть під контроль”, зауважив військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Дякую, Марку. Україна має вже три батареї Patriot” Зеленський

Він додав, що початок гарний, але Україна потребує, щонайменше у шість разів більше таких батарей.

Світан підкреслив, що будь-яка ППО повинна бути багато ешалонованою. Вона має починатися з мобільних вогневих груп, тобто з кулеметів, “зеніток”, ПЗРК армійського рівня, і закінчуватися тими ж Patriot.

“Однак хотілося б більше, ППО DHAAD, ізраїльські “Хец”, але я не думаю, що такого рівня зброю нам передадуть. Дякуємо хоча б за Patriot. Три батареї це дуже добре на старті. Я гадаю, що протягом року ми отримаємо хоча б один комплекс і розвернемо на його базі хорошу систему протиповітряної оборони”, повідомив військовий.

Україна гарантовано має вже три батареї зенітно-ракетних систем Patriot.

21 грудня президент Володимир Зеленський вперше покинув Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії вирушив у США з робочим одноденним візитом.

На тлі візиту Зеленського в Америку держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні майже на $1,85 млрд, який вперше включатиме ЗРК Patriot.

У січні стало відомо, що по додатковій системі Patriot нададуть Україні Німеччина та Нідерланди.