Російські пропагандисти вигадали черговий фейк про ЗСУ

Головна Сторінка » Російські пропагандисти вигадали черговий фейк про ЗСУ

На ранок 7 лютого росіяни продовжили поширювати фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони (РНБО) в Telegram.

Фейк

Російські пропагандисти стверджують, що у Вугледарі на Донеччині українські захисники нібито розстріляли групу іноземних військових.

“Імовірно, це були поляки. В останні тижні конфронтації між українськими та польськими підрозділами почастішали”, написали ЗМІ РФ.

У своїх публікаціях посилалися на “дані розвідки, в тому числі радіоперехоплень”.

У РНБО наголосили, що описане “журналістами” є брехнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну

Дезінформація

Російські дипломати продовжують виправдовувати повномасштабне вторгнення РФ.

Заступниця російського постпреда при ООН Анна Євстигнєєва заявила:

“Світова криза відбулася через прагнення низки країн зберегти однополярний світопорядок, щоб не допустити формування справедливої системи міжнародних відносин”.

Фейк

Окупанти продовжують очорняти Збройні сили України фейковою інформацією.

Луганський колаборант Андрій Марочко повідомив, що “підрозділи ЗСУ не навчені ремонтувати військову техніку західного зразка, тому вона виходить з ладу навіть через незначні заморозки”.

У РНБО підкреслили, що заява колаборанта є брехнею.

Раніше прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію про безпеку в Європі.

Відправлення військових країнами Євросоюзу в Україну не стояло і не стоїть на порядку денному. Інакше ЄС вступив би у війну, наголосив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Однак, за його словами, військовослужбовці європейських країн беруть участь у підготовці військових ЗСУ, зокрема екіпажів західних танків.