Техніка ламається, а мобілізовані хочуть додому ‒ у Генштабі розповіли про нові проблеми окупантів в Україні

Головна Сторінка » Техніка ламається, а мобілізовані хочуть додому ‒ у Генштабі розповіли про нові проблеми окупантів в Україні

У російських загарбників виникли нові проблеми з логістичним забезпеченням своїх підрозділів в Україні.

Зокрема, вишли з ладу модернізовані зенітні ракетні системи С-300. Про це вранці 19 лютого повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Окупанти не мають можливості оперативно доставити бойові компоненти і провести регламентне обслуговування техніки в бойових умовах. Тому ці ЗРК доводиться відправляти на заводи-виробники в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети, авіація та артилерія ‒ Росія б’є по українських містах і селах на всій лінії фронту

Тим часом у тимчасово окупованому Криму родичі мобілізованих масово звертаються до міноборони РФ через порушення прав військовослужбовців.

“Основними причинами стали відсутність ротацій та відпусток понад шість місяців та будь-яких їх перспектив у наступні два-три місяці. Харчування та санітарно-гігієнічні умови також незадовільні. Через що родичі змушені постійно надсилати мобілізованим їжу та особисті речі”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, відомо, що російські офіцери активно користуються службовим становищем для власного збагачення. Так, рядовому та сержантському складу пропонуються короткострокові відпустки за хабар у тисячу доларів.

При цьому міністерство оборони РФ на подібні звернення громадян ніяк не реагує.

Основні зусилля на фронті російські окупанти й надалі зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки в районах 12 населених пунктів, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 19 лютого.