Посадили “крота” з СБУ, який шпигував проти України

Головна Сторінка » Посадили “крота” з СБУ, який шпигував проти України

До 14,5 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили “крота”, який працював на російські спецслужби.

Служба безпеки України продовжує системно очищувати власні лави від зрадників. Засудили колишнього співробітника української спецслужби, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь Росії. Зловмисник входив до складу одного з регіональних органів силового відомства, повідомила 20 лютого пресслужба СБУ.

“Очищення СБУ від зрадників і деструктивних елементів один із ключових пріоритетів сьогодні. Ми продовжуємо курс на самоочищення і не збираємося зупинятися. СБУ це не місце для агентів Кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові мусить відповісти за законом”, ‒ підкреслив голова СБУ Василь Малюк.

За три місяці до початку повномасштабного вторгнення засуджений за власної ініціативи вийшов на зв’язок з представником російської спецслужби та запропонував йому співпрацю в обмін на гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спакували зрадницю, яка наводила ракети РФ по школах та електропідстанціях

За завданням агресора зрадник приховано збирав установчі дані своїх колег та їхніх родичів, а вже після 24 лютого приступив до розвідування місць дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області.

“Насамперед він намагався виявити локації можливого базування української бойової авіації. Зібрані відомості ворожий агент планував передати своєму російському куратору через закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації. Втім співробітники СБУ викрили “крота”, задокументували його злочинну діяльність і затримали наприкінці лютого минулого року у Кропивницькому. Суд визнав агента РФ винним у держзраді”, ‒ звітує відомство.

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які коригували ракетні обстріли позицій ЗСУ на Донецькому та Бахмутському напрямках. Зловмисники збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості переправляли російським окупантам через анонімні месенджери.

Служба безпеки України затримала чоловіка, який через російського блогера “зливав” ворогу дані про оборону Миколаєва. Зрадником виявився житель селища Врадіївка Миколаївської області. За даними СБУ, українець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.