У мережі почали цькувати журналістку за запитання Зеленському – ЗМІ

Головна Сторінка » У мережі почали цькувати журналістку за запитання Зеленському – ЗМІ

Журналістка “5 каналу” Ганна Рибалка отримала образливі дописи й звинувачення після участі в пресконференції президента Володимира Зеленського.

Причиною стали “гострі” запитання, які вона поставила голові держави, пише “5”.

Зокрема, журналістка запитала Зеленського про те, чи не шкодує він, що заспокоював українців і “применшував загрозу” напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

Запитала і про колишнього голову Служби безпеки України Івана Баканова. Поцікавилася, яке покарання він має понести.

“Чіткої відповіді на запитання Володимир Зеленський не дав. Натомість згадував свого попередника, п’ятого президента (Петра Порошенка. Gazeta.ua)”, йдеться в матеріалі.

За даними видання, образи Рибалка почали отримувати й в особисті повідомлення у соцмережі.

Більшість користувачів, які писали ці дописи, заблокували свої сторінки. Частина “схожі на роботу ботів”, яких “спеціально нацькували на журналістку”.

“Водночас багато дописувачів підтримали Ганну. Писали, зокрема, що це єдине гостре запитання на понад двогодинній пресконференції президента”, додали журналісти.

На відповідь Зеленського Рибалці публічно відреагували інші журналісти. Зокрема, головний редактор видання “Новинарня” Дмитро Лиховій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на введення нового пакету санкцій проти РФ

Він оцінив “різку” відповідь Зеленського такою, що показує “дедалі більше розмежування двох образів президента”.

“Про зовнішню політику він говорив добре. Натомість щодо внутрішньої не адекватно оцінює реальність”, вважає Лиховій.

Головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов повідомив, що йому взагалі відмовили в акредитації на пресконференцію. На думку Бутусова, демократичні лідери не бояться незручних запитань, бо це і є відповідальність перед виборцями.

Журналіст Віктор Шлінчак написав, що його питання було проігнороване модераторами, адже зовсім не вписувалось у загальну канву зустрічі.

На відповідь Зеленського відреагував і Порошенко.

“Заявив, що запорукою перемоги є єдність. Тому продовжуватиме робити все, щоб її не зруйнувати. Крім цього, п’ятий президент наголосив, що основою демократії є свобода слова. І завдання журналістів ставити питання, а політиків спокійно на них відповідати”, переказує видання слова п’ятого президента.

24 лютого у річницю повномасштабної війни Володимир Зеленський зібрав пресконференцію з назвою “Лютий. Рік незламності”. Зустрівся із українськими та іноземними журналістами.

Gazeta.ua зібрала головні цитати президента на пресконференції.